FIGYELEM!
A Rókás kör ezen az oldalon csak a korábban itt történt befizetéssel rendelkezők részére van fenntartva. Ha szeretnéd teljesíteni a túrát, látogass el a Runaway weboldalára!

Bemutatkozó

A Rókás kör egy bármikor teljesíthető, önellátó, gyalogos túra és terepfutó verseny Budapest határában. A teljesítést GPS-szel és mobilinternet eléréssel rendelkező okostelefonnal lehet igazolni. A Rókás kör sajátossága, hogy bármelyik ellenőrzőpontról kezdhető, az útvonal nem végig jelzett turistaúton halad, továbbá a különböző teljesítési módokhoz tartozó szűkös szintidőkkel mindenki megtalálhatja a számára megfelelő kihívást.

Útvonal

A Rókás kör a Pilis-hegység délnyugati részén fut, Csobánka és Budapest között, nyolcas alakban. A teljesítéshez a hatályos jogszabályok betartása mellett, tetszőleges útvonalon, ám sorrendben kell bejelentkezni az ellenőrzőpontokon. A pontok sorrendje a kis hurokban óramutató járásával megegyező menetirány szerint történik, a nagy hurokban az óramutató járásával ellentétesen (tehát Kopasz-domb után Sicambria következik, Ezüsthegy után pedig Budakalász Kálvária). Kezdeni bármelyik pontról lehet az útvonalat. A közzétett és hivatalos (de nem kötelező) útvonal (gpx letöltés) a rendezők által ismert leggyorsabban teljesíthető útvonalat jelöli, mely valamivel több, mint 28 km és 700 méter pozitív szintemelkedést tartalmaz. A szervezők fenntartják a jogot, hogy a hivatalos útvonalat (beleértve az ellenőrzőpontokat is) bármikor módosítsák. Részletes térkép szintén elérhető, valamint szöveges útvonalleírás is. Többszörös teljesítőknek, illetve extra kihívást keresőknek készítettünk egy vágatlan verziót is: Rambo Rókás kör.

Az útvonal előzetes bejárása mindenképp javasolt azok számára, akik nem rendelkeznek kellő tapasztalattal jelzett turistautakon kívüli tájékozódáshoz.

Az útvonalon több helyen (főleg Budakalász külterületi részén) előfordulhatnak kutyák. Ezek a legtöbb esetben nem kóbor kutyák, hanem sajnos a tulajdonosok “sétáltatják” őket ilyen módon. Közel 800 teljesítés alkalmával eddig egyszer történt incidens. Ennek ellenére mindenkit kérünk, hogy figyelemmel haladjon – ezen a szakaszon számtalan alternatív útvonal kínálkozik minimális kerülővel. A +36 70 314 6104-es számon minden nap 8:00 és 20:00 között hívhatjuk Budakalász városrendészetét, akik az esetek nagy részében rögtön intézkednek.

Nevezés, rajtolás és teljesítés

2019.11.15 óta a nevezés és az indulás díjmentes a Rókás körön. Először nevezni kell. Ehhez az indulónak a foxtrail.hu weboldalon be kell jelentkeznie és a NEVEZÉS menüponton belül az indulási szándékot jeleznie (teljesítési móddal, időponttal és indulási ellenőrzőponttal). A tervezett időpont megadásának nincs jelentősége, az csupán a szervezők segítségére szolgál. A nevezés menüben az induló mindaddig módosíthatja az indulás részleteit, amíg el nem rajtolt, rajtolni pedig kizárólag a megadott indulási ponton enged a rendszer. Nevezés után a TÚRA INDÍTÁSA menüpontban a felhasználó már ellenőrizheti is, hogy a telefonja helyesen van-e beállítva. Amennyiben be van jelentkezve az oldalon és van függő nevezése, a telefon kiírja a kiindulási pont távolságát és irányát légvonalban. Az itt megjelenő FRISSÍTÉS gomb megnyomásával mindig megkapjuk a következő pont légvonalban mért távolságát és irányát. Ahogy az induló a megadott indulási ellenőrzőpont GPS által mért 100 méteres körzetén belülre ér, megjelenik egy START gomb is (addig nem lehet véletlenül sem elrajtolni). A start gombot megnyomva a rendszer ellenőrzi az induló pozícióját, majd sikeres hitelesítés után a következő pont távolságát és irányát mutatja légvonalban. A következő ellenőrzőponton sikeres bejelentkezést hajthatunk végre, amennyiben a pont GPS által mért 100 méteres körzetén belül vagyunk és megnyomjuk a FRISSÍTÉS gombot. Amennyiben nem lennénk a megfelelő helyen, a telefon kiírja az ellenőrzőponttól mért távolságot. A sikeres pontérintésről minden esetben üzenetet kapunk. Ez a folyamat ugyanúgy ismétlődik minden ponton. A pontok között a frissítés gomb megnyomásával a következő pontra vonatkozó távolság- és irány adatok is frissülnek mindig, ezzel segítve a pontok megtalálását. A rajtolásról és a bejelentkezésről videós segédlet is elérhető. Minden regisztrált teljesítő ki tudja próbálni a pontérintést egy általa megadott ponttal a PRÓBA oldalon. Technikai segítségnyújtás: Szolnoki János +36 30 570 9704.

Női szintidők:
– kiránduló: 14 óra 38 perc (1,9 km/h)
– teljesítménytúrázó: 8 óra 31 perc (3,3 km/h)
– terepfutó: 4 óra 16 perc (6,7 km/h)

Férfi szintidők (női -20%):
– kiránduló: 12 óra 12 perc (2,3 km/h)
– teljesítménytúrázó: 7 óra 6 perc (4,0 km/h)
– terepfutó: 3 óra 33 perc (8,0 km/h)

Sikeres teljesítésnek számít, ha az induló megfelelő sorrendben haladva, mindegyik ellenőrzőpontot legalább 100 méterre megközelítette, ott érvényes bejelentkezést hajtott végre és szintidőn belül körbeért. Ebből következik, hogy a kiindulási ponton kétszer is be kell jelentkezni – egyszer induláskor, egyszer célba éréskor. Szintidőn túli teljesítés esetén az induló nem kerül értékelésre másik kategóriában. Ugyanígy nem lehet gyorsabb kategóriába se kerülni. Sikertelen és szintidőn túli teljesítések esetében éremigénylése nincs lehetőség. Az érmeket 2020.07.01 óta díjmentesen postázzuk.

A szervezők fenntartják a jogot a teljesítések eredményének felülbírálására (pl. technikai hiba, csalás gyanúja esetén). A felülbírálásokról minden esetben részletes nyilatkozatot adunk közre a hivatalos Facebook oldalon.

Díjazás

Az oldal tetején látható piros számláló mutatja megvásárolható érmeink számát. Jelenleg nincs éremvásárlásra lehetőség, az alábbi szakasz csak tájékoztató jellegű!

Éremvásárláshoz a PROFIL menüpontban meg kell adni a számlázási adatokat, majd a rendszer ad egy kódot, melyet utaláskor a közlemény mezőben fel kell tüntetni. Utalni lehet a 10700763-57807212-56000003-mas számlaszámra (tulajdonos: Szolnoki János), vagy Revolut-on keresztül (+36305709704-es számra). 18. életévüket be nem töltött indulóink, valamint sérültek és kísérőik féláron indulhatnak (a kedvezményes nevezések nem átruházhatók). A részletekről bővebb tájékoztatás a hello@foxtrail.hu e-mail címen kérhető. A befizetések feldolgozása manuálisan történik, az utalás beérkezése után 24 órán belül. Az érem kreditek az oldalon belül átruházhatóak, szintén a profil menüpontból. Előre fizetés esetén az érmeket igyekszünk személyesen átadni a célbaérkezéskor. Utólagos igénylésre is van lehetőség.

Csomagmegőrzés

Budakalász Önkormányzatánál a városrendészet nyitvatartási idejében (minden nap 8-21 óra között) lehetőség van csomagmegőrzésre. A csomagban hagyott értékekért felelősséget nem tudunk vállalni.

Ajánlott felszerelés

– GPS-szel rendelkező mobiltelefon, mobilinternet eléréssel
– telefontöltő (power bank)
– térképvázlat
– Budai- és Pilis Visegrádi-hegység turista térképe, gps track
– személyes igény szerinti folyadék és tápanyag
– terepviszonyoknak megfelelő öltözet
– fejlámpa
– izolációs fólia
– fényképes igazolvány, készpénz